Gokken is door zijn aard een risicogebieden om je tijd te vullen of zelfs te proberen en geld te verdienen. Maar als het verstandig is gedaan, kan het ook een leuke en spannende aanvulling zijn op sport.

Maar hoe ben je het beste in je inzet? Wat is de beste manier om de tricks van de bookies te krijgen die je door hun deuren trappen?

Het gaat allemaal om het vinden van de beste waar voor je geld. Of het nu gaat om de juiste prijzen, de juiste markten of zelfs de beste tijd om uw weddenschap op te zetten. Volg deze tips van een ex-betting shop medewerker en kijk of u het meeste kunt profiteren van uw gokervaring.

1. Ken uw sport binnenuit

Het gaat niet alleen om welk voetbalteam hun laatste zes wedstrijden heeft gewonnen, maar hoe goed hebben ze echt offensief en defensief gespeeld. Waren ze goed in bezit of waren ze gelukkig?

Welke tennisspeler heeft een spat met hun coach? Die golfspeler heeft dit seizoen twee majors gewonnen, maar hoeveel ervaring heeft hij op een linksbaan?

Dit zijn de soorten details die uw weddenschap zullen informeren en zullen u beter voorstellen voor het opsporen van deze goede waarde markten.

2. De favoriet wint niet altijd

Dit lijkt voor de hand liggend te wijzen, maar het is moeilijk voor elke speler om de prijsboekjes te negeren.

Een goed voorbeeld? Toen Rafael Nadal in april op de Barcelona Open-back op Fabio Fognini ging, had de bookmakers Nadal als zware favoriet. Hij was zo kort als 1/10 met sommigen.

Op het oppervlak zou dit zinvol zijn. Nadal is de Koning van Klei en heeft dit zeer toernooi een achtmaal behaald.

Wat de bookmakers hadden over het hoofd gezien, was dat Fognini pas een paar maanden eerder Nadal op klei in Rio De Janeiro had geslagen. Combineer dit met Fognini’s record om de beste zaden uit te knocken en zijn 8/1 prijs is plotseling erg aantrekkelijk.

Fognini ging Nadal in rechte sets verslaan.

3. Houd niet alleen vast aan een bookmaker – winkel rond

Er is veel nadruk op merk loyaliteit in de weddenschappen bedrijf. Omdat het zo’n concurrerende sector is, zullen bedrijven je proberen te lokken om met hen te wedden en alleen hen.

Of dit via verschillende loyaliteitsschema’s of speciale aanbiedingen in de winkel is, is de bedoeling hetzelfde. Laat ze je niet laten denken dat je niet zou moeten winkelen. Gebruik www.oddschecker.com om te zien welke bookmaker de beste prijs heeft voor de gewenste markt.

Controleer de aanbiedingen die beschikbaar zijn voor specifieke weddenschappen. De eerste goalcorer markt is een van de populairste weddenschappen in het voetbal en als gevolg daarvan hebben boekiers allemaal hun eigen spin.

Betfred zal de kans verdubbelen als je speler twee keer scoort en de kans kwijtraakt als hij een derde keer scoort.

Ladbrokes zal daarentegen de kans verdubbelen als hij binnen 25 minuten scoort en u zal waarschijnlijk vinden dat de meeste andere bookies hun eigen versie hebben om u door hun deuren te proberen in plaats van iemand anders.

Uw onderzoek moet u vertellen welke van deze aanbiedingen u het beste bij een bepaalde wedstrijd passen. Wees flexibel en wees bereid om het beenwerk in te zetten.

4. Hoe minder selecties, hoe beter

Dit is iets dat, hoewel het gezond verstand lijkt, punters de hele tijd vergeten. Hoe minder selecties u in uw weddenschap opneemt, des te meer kans staat u op het winnen.

Als je wedden om geld te verdienen denk je klein, niet groot. Eén team of selectie als je genoeg inzet kan hebben. Drie of vier maximum. Zodra je zelf de 20-voudige accu hebt gevonden, zit je echt op cloud cuckoo land.

Bookies verliest het grootste deel van hun geld van singles. Een extreem voorbeeld zou een paar high-roller komen in een winkel en £ 10.000 op een 4/6 schot zetten.

Slechts een enkele tegen een kans op de prijs, maar de winkel zou 6,666 pond omzet om alleen die uitbetaling te dekken.

Als u genoeg onderzoek doet, moet u relatief veilig voelen om £ 5 of £ 10 op één selectie te plaatsen. Maar trippels bieden meestal een fatsoenlijk rendement als je echt een hogere uitbetaling wenst.

5. Vermijd de verleiding van de kans op de prijzen

Als je jezelf op een zaterdagmiddag wanhopig wil dat lange schot weddenschap wilt, vul je accu niet op met odds-on selecties. Je vermindert je kans om naast extra geld te winnen.

Dit is echt makkelijk te doen in tennis. Het is de openingsweek van een Grand Slam en je ziet dat de topspelers allemaal tegen relatieve onbekenden worden getekend.

Het lijkt alsof het een goed idee is om ze helemaal in een meerdere te plukken om te proberen en wat makkelijk geld te winnen. Maar dit zou een fout zijn.

Tennis is berucht voor het aanbieden van verschrikkelijke prijzen bij wedstrijd-weddenschappen en dus kun je de elite van de wereld in tienvoudig zetten en nog steeds het rendement op 3/1 schrappen.

Is het echt de moeite waard om 10 dollar te betalen om alleen je geld te betalen als een enkel verlies tegen een prijs van 1/8 (bijvoorbeeld) zou resulteren in je volledige inzet omlaag? Waarschijnlijk niet.

Het zou zinvol zijn om wat onderzoek te doen en een opkomende speler te vinden die een gunstige trekking heeft en terug te betalen tegen een betere prijs.

6. Beschouw de minder opvallende markten

Nogmaals, als je genoeg onderzoek hebt gedaan, moet je weten dat je sport genoeg bent om betere waarde te vinden in de honderden andere markten die de bookies aanbieden.

Het is waarschijnlijk een manier voor de bookies om u alleen te voorzien van meer manieren om te verliezen, maar u kunt de goede prijzen vinden als u hard genoeg ziet.

Bijvoorbeeld, je voelt je niet veilig om Leicester City te verslaan om Man City in je accu te verslaan.

Ze zijn hoger dan ze in de competitie, maar betekenen dat ze een sterker team zijn? Dat is voor de voetbalpagina’s om te bespreken.

Maar slechts een minimale hoeveelheid onderzoek laat zien dat Jamie Vardy de topscorer van de competitie is. Zo wedden op hem om op elk moment te scoren, is zo veilig als weddenschappen komen. En op 7/5 is het ook niet slecht.

7. Zorg ervoor dat u de markten begrijpt

Terwijl we het onderwerp van de minder voor de hand liggende markten hebben, als u een duistere een kiest, zorg er dan voor dat u de voorwaarden met de inzetpersoneel controleert.

Een gewone fout is de half-time / full time weddenschap tegen beide helften te winnen. Als je een HT / FT weddenschap zet, moet je team simpelweg winnen en dan de wedstrijd winnen.

Als u uw team terugkeert om beide helften te winnen, wedden wij u om de eerste helft en de tweede helft afzonderlijk te winnen. Het team moet in beide helften meer doelpunten scoren dan de oppositie, zodat je je inzet kunt winnen.

Het is een subtiel verschil, maar frustrerend voor punters die op zoek zijn naar winsten verzamelen wanneer hun team de halve keer 2-1 leidde en de wedstrijd 2-1 won. De tweede halve score moet 0-0 zijn geweest en dus de inzet gaat naar beneden.

8. Zet niet met je hart

Je zou je team echt willen winnen. Je wilt het zo erg, je begint zelf te overtuigen dat het mogelijk is. Voordat je het weet, geloof je het zozeer dat je je geld erop hebt gezet.

En bookies houden er van, want elke week zullen ze het binnenkomen van alle thuisfans bereid zijn hun snel tevergeefs team om de tafelleiders te verslaan.

Zo voorkom je ook belangrijke gebeurtenissen zoals derby games. Het onvoorspelbare element is vergroot omdat er meer op het spel staat en spelers zichzelf kunnen verheffen voor die extra graad van eer en trots.

Als u op deze evenementen moet wedden, overweeg dan de andere markten. Ze zullen waarschijnlijk de tafelleiders niet verslaan, maar konden ze een doel krijgen? Resultaat en beide teams om te scoren kunnen een betere inzet zijn.

9. Kies je moment

Het is moeilijk om de juiste tijd vast te leggen om uw weddenschap te plaatsen, want in tegenstelling tot paardenrennen is het niet de beste kans op sportweddenschappen, maar het is meestal het beste om het op de dag te doen.

Maar de meeste bookies zullen prijzen verbeteren of speciale aanbiedingen hebben voor een populair evenement.

Sommigen zullen dit doen voor de volledige dag van het evenement zelf. Anderen zullen een prijs voor een bepaalde periode op willekeurige punten verhogen, tenzij u de dag in de winkel doorbrengt, komt u dit slechts toevallig tegen.

Als het een bijzonder populair evenement is, zullen de bookies het zeker aanmoedigen met aanbiedingen die u willen overtuigen om met uw geld te delen.

Het zou geld kunnen betekenen als een gratis weddenschap als de favoriet eerst in een voetbal-wedstrijd scoort.

Het kan ook betekenen dat een winkel de prijs van een speler kan verhogen om op elk moment van EVS te scoren tot 6/5 tussen 12.00 en 15.00 uur.

10. Het betaalt minder populaire sporten te volgen

Aangezien bookmakers meer en meer manieren proberen te bieden om ons geld te overhandigen, worden ze voor altijd de lijst van sporten en markten die ze bedekken uitgebreid.

Dit betekent ongetwijfeld dat ze sporten omvatten die ze misschien niet zo veel kunnen weten zoals ze zouden willen.

Een goed voorbeeld is MMA. De sport van gemengde vechtsporten is aan het stijgen en we krijgen steeds meer dekking en meer informatie over concurrenten.

Toen de wereld bantam gewicht kampioen, Ronda Rousey, in de octagon bij UFC193 ging, was ze zwaar favoriet en haar tegenstander Holly Holm was zover 9/1 vroeg en nog 6/1 toen de strijd aan de gang was.

Maar waarom was Rousey zo’n korte prijs? Holm is een boks wereldkampioen, terwijl Rousey’s opvallend iets ontbreekt. Rousey’s kracht was haar judo, maar Holm had 100% van de ondernemers in deze strijd verdedigd.

Het ging nooit zo duidelijk als iedereen dacht en een echte kijk op de statistieken voor het evenement suggereerde dat 6/1 fantastische waarde was.

Niet alleen heeft Holm de strijd gewonnen, maar ze koos de kampioen in slechts twee rondes.

Als er een onverslaanbare formule zou zijn, zouden de boekenboeken snel uit het bedrijfsleven gaan en we zouden allemaal miljonairs zijn.

Iedereen zal goede dagen en slechte dagen hebben, maar volg deze tips en je zou binnenkort de beste beschikbare waarde inzetten kunnen vinden en hopelijk de beloningen halen!

Onthoud alleen wedden wat je kunt veroorloven om te verliezen, nooit je verliezen achtervolgen en als de pret stopt, stop!