Een groot deel van de mensen heeft een hond. Nederland telt maar liefst 1,5 miljoen honden. Deze honden moeten eten, slapen, uitgelaten worden noem maar op. Naast het feit dat honden ontzettend gezellige huisdieren zijn, kan ook je hond iets vervelends overkomen. In de meeste gevallen heb je je hond gemiddeld 12-14 jaar bij je. In deze periode is de kans altijd aanwezig dat er iets met de gezondheid van je hond gebeurt. Bekijk de redenen waarom je een verzekering voor jouw hond zal moeten afsluiten.

Verschillende soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten aanbieders die een hondenverzekering aanbieden. Let bij het afsluiten goed op welke aspecten voor jou van belang zijn. Vooral de voorwaarden van de verschillende hondenverzekeringen zijn van belang. Het zal natuurlijk ontzettend vervelend zijn wanneer je een verzekering afsluit en achteraf blijkt dat je helemaal niet verzekerd bent voor bepaalde medische ingrepen.

Aanvullende verzekeringen

Een basisverzekering dekt zoals het woord het eigenlijk al zegt de basis ingrepen. Wanneer je verder gaat kijken en dieper ingaat op de verschillende verzekeringen zie je dat je voor het bijvoorbeeld laten steriliseren van je hond een aanvullende verzekering nodig hebt. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt wordt dit dus niet vergoed. Dus sluit nu af zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan wanneer jij je hond wilt laten steriliseren.

Verzekering voor meerdere honden

Wanneer je meerdere honden hebt moet je afzonderlijk per hond een verzekering afsluiten. Je kunt denken ik sluit 1 verzekering af wanneer je 2 dezelfde honden hebt, maar dit gaat niet. Je kunt je hond in bijna alle gevallen alleen verzekeren wanneer hij is gechipt. Dit betekend dat je hond een unieke chip heeft waaraan de arts precies kan zien om welke hond het gaat. Dit wordt gedaan om fraude en broodfokkers tegen te gaan. Dus wanneer je meerdere honden hebt zal je ze apart van elkaar moeten verzekeren.

Twijfelen over een verzekering

Wanneer je twijfelt over het afsluiten van een verzekering kun je voor jezelf heel eenvoudig een rekensommetje maken. Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de €10 & €30,- per maand. Dit is afhankelijk van het ras en het gewicht van je hond. Wanneer je hond voor het gemak 10 jaar wordt zal dit betekenen dat je tussen de €1200,- & €3600,- kwijt bent.

Dit lijkt ontzettend veel, toch is het de overweging zeker waard. Wanneer je voor een operatie zoals bijvoorbeeld een maagkanteling komt te staan kunnen de kosten oplopen tot €2500,- Dus als je het in perspectief bekijkt betekend dit dat je met 1 operatie de verzekering als het ware hebt ‘terugverdiend’. Natuurlijk willen we allemaal het beste voor onze hond en is het fijn dat je je verzekering niet hoeft te gebruiken. Maar voor het geval dat er iets gebeurt is het toch handig om verzekerd te zijn.