1. speel sneaky
Ken je je quod van je qoph en je zuz van je zzz? Nou je moet, want het kennen van een scala aan kleine maar hoogwaardige woorden kan je helpen om moeilijke letters van je hand te verplaatsen terwijl je de punten ophaalt.
Twee letters woorden zijn bijzonder handig, dus start je training door de volgende lijst van weinig bekende maar volstrekt aanvaardbare woorden te herhalen: ex ox jo ka ki xi xu za.
Het weten van dit door rote is als het Scrabble-equivalent van bloeddoping.
(Probeer Harry Wallop’s sneaky Scrabble word quiz om je kennis van meer high-scoring stunners te testen.)

2. speel kinderachtig
In zijn boek 101 Ways to Win at Scrabble schetste de voormalige Countdown winnaar Barry Grossman een eenvoudige manier om zwaar te scoren: gebruik de bijlage ‘ish’. “Childish”, “warmish” en zelfs “pixyish” zijn allemaal volledig legitieme inzendingen.

 

3. leer onthouden
Zoals Nigel Richards bewijst, speelt Scrabble goed een test van je geheugen dan je dagelijkse woordenschat.
Er zijn tal van technieken beschikbaar om je brein op te leiden naar dingen die je beter memoriseren. Probeer sites zoals memorise.org om oefeningen te ontdekken die je herinneringsmogelijkheden versterken.
Om buitengewoon goed te worden om iets te memoriseren, gebruiken spelers vaak de reismethode, waardoor u dingen op een lijst moet toevoegen aan bezienswaardigheden in een denkbeeldige reis.
Voor degenen die niet zo’n intensieve en uitputtende methode hebben, beschrijft Grossman een eenvoudiger, Scrabble-specifieke mnemonic: het gebruik van acroniemen. Bijvoorbeeld, ‘euoi’ kan worden herinnerd door te denken aan ‘Overmatige Eenheden van Intoxicatie’, terwijl ‘Jiao’ kan worden opgeroepen door ‘John Is Always Out’ te reciteren.

4. Word tactisch
Volgens Grossman is ‘s’ de gezamenlijke beste brief in de set (samen met ‘e’) maar er zijn maar vier beschikbaar. Dus als je het geluk hebt om een ​​’s’ uit de klomp ongebruikte letters op de tafel te trekken, zorg ervoor dat je het verstandig gebruikt.

 

5. Blijf blokkeren
De ervaren Scrabble-speler weet dat het winnen niet helemaal gaat om het plaatsen van hoogwaardige woorden; Het gaat ook om ervoor te zorgen dat je tegenstander niet hetzelfde kan doen.
Als u vooruit bent in het spel, of u wilt voorkomen dat de andere speler een driedubbele score bonus slaat, overweeg dan het gebruik van woorden als ‘dat’, ‘mijn’, ‘fy’ en ‘hex’. Deze ‘blokkers’ zijn moeilijk of onmogelijk om een ​​voorvoegsel of een achtervoegsel te maken, zodat u dat gedeelte van het bord effectief afsluit.

6. Krijg retsina
In je hand hebben de letters naar het woord ‘retsina’ (een Griekse wijn die met hars is gegeurd) het equivalent van een open doel in Scrabble is.
Het woord heeft acht legitieme anagrammen (anestri, antsier, nastier, ratines, retains, stainer, retinas en stearin), dus het is fantastisch makkelijk te implementeren. Plus, het is zeven letters lang, dus je krijgt het volledige huis, 50 punten bonus.

 

7. Krijg Carter
Terwijl zij vaak onjuist zijn van afkeuring van uw (minder geïnformeerde) tegenstander, zijn veel namen eigenlijk volstrekt aanvaardbare woorden.
Zoals Gross zegt, bijvoorbeeld, ‘barry’ betekent een blunder, ‘danny’ is een hand en ‘gloria’ betekent een halo.
Zelfs Carter, die je aanvankelijk met Michael Caine’s meedogenloze gangster mag associëren, is toegestaan. Het verwijst naar een persoon die goederen in een kar haalt.