Een ongeluk zit in een klein hoekje, dit geldt niet alleen voor mensen maar ook voor honden. Ook een hond kan iets overkomen waardoor hij een breuk oploopt. Dit kan voor vervelende situaties zorgen. Omdat je natuurlijk je hond de beste zorg wilt bieden is een hondenverzekering verstandig; de voordelen kun je hier lezen.

Oorzaken van een botbreuk bij honden

Als je hond een botbreuk oploopt is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Ook kan het heel veel pijn doen bij je hond en dan nog maar te zwijgen over de genezing en de behandeling hiervan. Maar hoe komt het dat een hond een botbreuk oploopt? Hiervoor zijn verschillende oorzaken zoals.

Een aanrijding

Je wilt er niet aan denken, maar toch kan dit gebeuren. Wanneer je met je hond aan het wandelen bent en je hond ziet iets aan de overkant van de weg, kan het voorkomen dat hij uit enthousiasme zonder op te letten de straat overschiet. Wanneer hij een auto over het hoofd ziet kan dit vervelend aflopen. Houd daarom altijd goed je hond in de gaten wanneer je een eindje gaat wandelen met je hond.

Vallen

Vaak lijkt het alsof honden zonder probleem overal af kunnen springen. Toch kan het wel eens fout gaan. Wanneer je hond een verkeerde inschatting maakt en bijvoorbeeld zichzelf verstap tijdens het traplopen kan hij vervelend ten val komen. Hierdoor kan je hond een breuk oplopen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, uiteraard zijn er veel meer oorzaken waardoor je hond een botbreuk kan oplopen.

Opereren

Wanneer je hond een gebroken poot heeft kan dit erg vervelend zijn. In sommige gevallen is een botbreuk dusdanig gecompliceerd dat hij geopereerd moet worden. In andere gevallen volstaat het om een spalkverband aan te leggen. Wanneer je hond geopereerd moet worden moet je er rekening mee houden dat de kosten voor een operatie flink kunnen oplopen. Hieronder leggen we je uit wat de kosten voor een mogelijke operatie van een botbreuk bij je hond kunnen zijn. Wanneer je hond slechts gespalkt moet worden kunnen deze kosten een stuk lager uitvallen. Helaas is het toch niet altijd mogelijk om alleen een spalk aan te leggen en is een operatie noodzakelijk.

Kosten voor een operatie

We hebben allemaal het beste met onze hond voor! Toch kunnen operaties flink in de papieren lopen qua kosten. Niet iedereen heeft het geld op de plank liggen. Een operatie aan een botbreuk kan snel oplopen tot €500,-. Om te voorkomen dat je deze kosten in 1 keer moet ophoesten is het verstandig om je hond te verzekeren.

Hondenverzekering

Wanneer je je hond verzekerd betekend dit dat je maandelijks een bepaald bedrag betaald. klik hier om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kunt precies aangeven wat jij gedekt wilt hebben. Onze verzekeringsvergelijker kiest dan een verzekering die het best aansluit op de behoeftes van jouw hond. Zo heb je altijd een passende verzekering en kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.